BEMUTATKOZUNK

 

 

 

 

 onkc csarnok

 

KEZDETEK

 

Az Orosházi Női Kézilabda Club 2011.évben alakult, de gyökereink a város korábbi kézilabda életébe számos szálon kapcsolódnak. Orosháza kézilabda múltja egészen második világháború után időszakig visszanyúlik, amikor is először még nagypályán majd a 60-évektől kispályán játszották a méltán népszerű játékot. Az elmúlt évtizedekben klubok, egyesületek, szakosztályok próbáltak megfelelni városunkban annak a nem könnyű kihívásnak, amely a versenysport elé tornyosult. Megalakulásunktól kezdve tudatosan fejlesztjük, építjük egyesületünket, igyekszünk megfelelni az önmagunkkal szemben támasztott elvárásoknak. Egyesületünk fő profilja az utánpótlás nevelés valamint a versenysport fejlesztése. Törekvésünk a város fiatalságának minél szélesebb összefogása, a rendszeres sportra való nevelés, a szabadidő jó, értelmes, egészséges eltöltése.

 

JELENLEGI HELYZET

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve. Mint Kelet Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás nevelő egyesülete,klubunk méltán lehet büszke eddig elért eredményeire. Utánpótlásképző rendszerünk a szakmai koncepciónknak megfelelően került kialakításra,segítségével egyesületünk a térség meghatározó utánpótlás nevelő központjává vált. Irányításunk alatt működik Orosháza és a Dél-békési Régió teljes női kézilabda utánpótlás képzése. Az óvodai előkészítő csoporttól kezdve több mint 300 gyermek sportol rendszeresen egyesületünk keretein belül. A magas szintű utánpótlás nevelő munkánk visszaigazolása, hogy korosztályos csapataink folyamatosan az utánpótlás bajnokságok élmezőnyében szerepelnek. Az egyesület felnőtt csapata a város és a megye sportéletében kiemelkedő szerepet játszik. Szakmai munkánk egyik legnagyobb sikerének tartjuk, hogy évről-évre egyre több orosházi születésű,a saját utánpótlásunkban nevelkedett,tehetséges játékos kap meghatározó szerepet a felnőtt keretben. Programunk részeként,a sportolóink számára a Táncsics Mihály Közoktatási Intézménnyel és a Kodolányi János Főiskolával közösen kidolgozott sportolói életpálya modell biztosítja a sport pályafutás mellett a civil életre történő sikeres felkészülés lehetőségét.

 

CÉLJAINK

 

Egyesületünk vezetése két fontos célt tűzött ki maga elé, mely két cél teljesítése és összhangjának megteremetése határozza meg az elkövetkező időszak feladatait: fő feladatunk, hogy egyesületünk stabilan a térség meghatározó, első számú utánpótlásképző központja maradjon és az utánpótlás nevelés eszközén keresztül, felnőtt szinten is értékes sportolókat adjon a magyar, vagy akár a nemzetközi kézilabda életnek, másrészt egyre nagyobb a sport szakmai felelősség a klubnál, hogy az országos versenyrendszerben utánpótlás és felnőtt csapataink minél eredményesebben szerepeljenek, minél előkelőbb helyen fejezzék be a bajnokságot, ezért minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy néhány éven belül meghatározó szereplővé váljunk a magyar kézilabdázásban. Klubunk fiatal, még az út elején járunk. Tudjuk, sokat kell tanulnunk, de hisszük az álmok és a célok elérhetőek, ha valaki hajlandó értük keményen megdolgozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

CSAPATAINK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NÁLUNK KÉZILABDÁZNI ÖRÖM!

 

Minden gyerek számára fontos a rendszeres testmozgás, de ezen belül is a legfontosabb, hogy amit sportol azt szeretettel és örömmel végezze. Minden kisgyereknek, fiatalnak a kézilabda segít abban, hogy csapatban gondolkozzanak és már 7 éves korban megtanuljanak koncentrálni arra amit csinálnak. Büszkék vagyunk arra, hogy a női kézilabda szakosztályunk több éve sikeresen szerepel a legkisebbektől egészen a felnőtt csapatunkig. Azt látjuk, hogy nem csak regionálisan de országosan is az egyik legjobb szakmai háttérrel rendelkezünk és nálunk megalakulásunk óta nagyon erős közösségi szellem. Ha szeretné, hogy a kislánya az ONKC-ban kézlibdázzon, akkor kérjük küldje el jelentkezését hozzánk. A jelentkezés elküldése után a kislány életkornak megfelelően a szakosztály vezető fogja keresni.

 

JELENTKEZÉSI LAP          ISMERJEN MEG MINKET

 

 

 

 

 

 

 

 

KIEMELT TÁMOGATÓNK

 

 

oxxo logo1


TÁMOGATÓINK

 

 

kezilabdavilag         Insure logó1        varosi cimer        oroshazacup e1364506428387     aqua logo       herbaria


     gyoparosfurdo logo           index media        PKK        ekebor logo     


  aplus logo          woims logo1          bausysteme92 logo

 

 

 

BŐVEBBEN

 

 


 

PARTNERÜNK

 

 

voroskereszt
orosházi szervezete

 

 

 

 

MÉDIATÁMOGATÓK

 

 

    Radio1 Bekescsaba      oroscafe    oroshazi elet   oroshazi varosi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNK

 

2014. évben új korszak kezdődött életünkben, elkészítettük utánpótlásképző rendszerünk hosszú távú fejlesztési stratégiáját és szakmai programját, melyet a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági Tanszéke elismer és példaértékűnek tart. Programunk végrehajtása során bebizonyosodott, hogy helyes úton járunk. A környező települések bevonásával kialakult egy olyan széles utánpótlás bázis mely biztos alapokat jelent a jövőre nézve.

 

BŐVEBBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu